Papptak Göteborg

Papptak - ett prisvärt alternativ

Att anlita oss för läggning av ditt papptak i Göteborg ger dig en säker, trygg och effektiv väg fram till ett både snyggt och hållbart tak. Kontakta oss redan idag så ser vi över om ett papptak i Göteborg är en gångbar lösning för just din villa.


Moderna papptak har många fördelar

Att välja takmaterial är långt ifrån enkelt. Dels handlar det om att välja rätt material i förhållande till den egna budgeten. Dels väljer man också med ögat - vilket tak passar bäst sett till hur husets arkitektur ser ut, och vilket typ av tak gillar du? En annan faktor som man måste ta hänsyn till handlar om takets lutning och bärighet. Ett hus med ett tak som ha väldigt lite lutning - eller ingen alls - har inte så många alternativ som ett tak med större lutning.

För ett tak med mindre lutning så är egentligen ett papptak det enda riktiga alternativet. Papptak har genom åren kommit att bli bespottat. Många tänker sig ett tak som både är billigt och som ser billigt ut. Att det lätt går sönder och att det har en kort livslängd är ytterligare två fördomar man ser hos gemene man.

Faktum är emellertid att utvecklingen för papptak har varit enorm och att det numera handlar om ett tak som erbjuder en längre livslängd, som är snyggt, som står emot allt från regn, snö och solsken och som - framförallt - gör allt detta utan att det kostar för mycket pengar.

En annan uppenbar fördel är att papptak i Göteborg inte väger så mycket. Jämför man med exempelvis tegel- eller betongpannor så skiljer det extremt mycket i vikt. Det är positivt sett till att husets konstruktion påverkas mindre och att man genom detta också får ett boende som på längre sikt innebär mindre problem. Att den lätta vikten också borgar för effektiv läggning av taket är en annan fördel med papptak i Göteborg.

Professionell läggning av papptak i Göteborg

Gällande läggning av papptak så ska man emellertid inte underskatta vikten av kunskap, erfarenhet och professionalism. Det finns risker i att man som lekman misslyckas med att lägga taket tätt och där exempelvis vatten och fukt kan tränga in genom skarvar.

Om papptak är ett bra alternativ för just din villa så är det definitivt ett bra val. Moderna papptak ger dig allt du behöver - och lite mer än så på köpet.

Nytt papptak som håller i längden